אירופה בית חם לישראלים באירופה - אינדקס עסקים ישראלים באירופה
 
אנגליהלונדוןאוסטריהוינהבילוי ופנאיילדים וחינוךדת ויהדותטיפוח ויופירפואהשרותים ויועציםמשרדי ממשלהתחזוקה ושיפוצים
אירופה
אירופהחדשות ואקטואליהרילוקיישן לאירופהספורט באירופהתיירות ופנאי באירופהאינדקס עסקיםלוח מודעותבלוגיםפורומיםמכתב למערכת
אתה נמצא ב: אירופה > ספורט באירופה > כדורגל באירופה > כדורגל בברצלונה

קטגוריות

חדשות ואקטואליה
אקטואליה

 
חוק ומשפט

 
כלכלה וביטוח

 
דעות

 
עסקים

 
נדל"ן באירופה

 
תרבות ובידור

 
קניות באירופה

 
העולם היהודי

 
קולינריה באירופה

רילוקיישן לאירופה
הגירה לאירופה

 
אזרחות אירופאית

 
מגורים באירופה

 
עבודה באירופה

 
לימודים באירופה

 
חברותה באירופה

 
תחבורה באירופה

ספורט באירופה
כדורגל באירופה

 
כדור סל באירופה

 
סקי באירופה

 
טניס באירופה

 
מרוצי מכוניות באירופה

תיירות ופנאי באירופה
מטיילים באירופה

 
טיפים לאירופה

 
אירופה מידע כללי

 
אטרקציות באירופה

 
פסטיבלים באירופה

 
אירופה עם ילדים

 
פארקים באירופה



כדורגל בברצלונה

טיולי כדורגל לברצלונה

ברצלונה היא יעד תיירות מבוקש עבור התייר הישראלי. עם מופעי טנגו, מסעדות טאפאס, העיצובים של גאודי והתמונות של דאלי, כל אחד יכול למצוא בה משהו שימשוך אותו. אבל בסוף השבוע, לא משנה מה הביא אתכם לעיר, לא תוכלו להתחמק מנחילי האוהדים שזורמים, תוך כדי שירה וקריאות עידוד אבל בסדר מופתי, אל עבר אצטדיון קאמפ נואו, המגרש הביתי של בארסה, הקבוצה שכבר הפכה מזמן לאייקון תרבות.

זו גם הסיבה העיקרית שלא מעט ישראלים, גברים ונשים כאחד, בוחרים בברצלונה כיעד לחופשה - האפשרות לבקר ולראות מקרוב את כר הדשא, חדרי ההלבשה ואפילו השחקנים במדים המפוספסים בכחול אדום.

בעידן שבו גם הגברים המסוקסים ביותר עסוקים בהתאמת צבעים, פאנג שוואי והסרת שיער, הכדורגל נשאר אחד המעוזים האחרונים להפגנת גבריות בסיסית, כמו של פעם, ואין מקום כמו האצטדיון בברצלונה כדי לתת דרור לרגשות האלה.

כבר ברגע הכניסה לאצטדיון עומדים הגברים נפעמים כשהם מבינים בפעם הראשונה את העוצמה והגודל של האצטדיון, עם למעלה ממאה אלף מושבים, שהופכים אותו לאחד מעשרת האצטדיונים הגדולים בעולם. לעומתו, ארבעים אלף המושבים של האצטדיון הלאומי שלנו נראים כמו מודל ב"מיני ישראל".

כמובן שהאטרקציה הגדולה ביותר היא לשלב את הביקור בברצלונה בצפייה במשחק. קשה לדמיין חוויה גדולה יותר מאשר לראות את מסי, צ'אבי, ואלדס ושאר השחקנים בסגל הקבוצה, משחקים בשר ודם על המגרש, ולא על המסכים בבית, שאפילו האיכותיים שבהם לא מצליחים להעביר את האווירה המחשמלת, שאגות הקהל, ותחושת השותפות בהצלחת הקבוצה.

אלא שגם מי שהביקור שלו בברצלונה נופל על ימים שבהם אין משחק של הקבוצה, יכול עדיין לקחת חלק בחוויה של בארסה, כי האצטדיון עצמו פתוח לסיורים בכל ימות השבוע, ואפשר לבקר בו גם במוזיאון של הקבוצה, וגם - איך לא - בחנות המזכרות שבה נמכר כל פריט אפשרי הצבוע בצבעי הקבוצה. במהלך הסיור יכולים האוהדים השרופים לבקר בחדרי ההלבשה של השחקנים, ואפילו לרדת לכר הדשא ולהרגיש לרגע כאילו הם עצמם יכולים להבקיע לשער.

הצפייה במשחק עבור הספרדים המקומיים היא אירוע תרבותי לכל דבר, ממש כמו יציאה לסרט או להצגה. למשחקים מגיעים גם ילדים קטנים, נשים מבוגרות ופנסיונרים, אבל ברגע שנבעטת הבעיטה הראשונה כולם הופכים לגל אוהדים עצום אחד - צועקים, מתלהבים וקופצים כשמבקיעים גול.

שירת ההמנון בתחילת המשחק, מפיהם של מאה אלף צופים מעבירה צמרמורת בכל אחד, גם אם מעולם לא נכח במשחק כדורגל וגם אם בכלל אינו אוהד של הקבוצה.

ועכשיו לתכלס, כי הרי זה מה שמעניין אותנו, הישראלים, כשמדובר בחופשות בחו"ל מצד אחד, ובכדורגל מצד שני. יש לא מעט אתרים ישראליים שמציעים כרטיסים למשחקים של ברצלונה כחלק מחבילות נופש לברצלונה. המחירים אטרקטיביים למדי, אבל מומלץ לבדוק גם באתרים בחו"ל, ובמיוחד אם אתם דוברי ספרדית באתרים המקומיים, כדי למצוא דילים של הרגע האחרון למשחק.

ההזמנה היא באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי, והכרטיסים יחכו לכם באצטדיון. חשוב לדעת - אם אתם נוסעים עם ילדים עד גיל 7, תוכלו להכניס אותם ללא תשלום למשחק, לחווית אבא-בן קלאסית, כל עוד תושיבו אותם על הברכיים שלכם ולא על מושב נפרד. מחווה סמלית של אנשי מועדון הכדורגל לכל אותם אוהדים שרופים שרוצים לגדל את הדור הבא של אוהדי ברצלונה.

המאמר בשיתוף טבורית - שמירת דם טבורי


ציון הכתבה:
0 קולות [ממוצע: 0]
הדפס עמוד שלח לחבר
תגובות בפייסבוק תגובות באתר: (0)  
הוספת תגובה / חוות דעת:

שם: נושא / כותרת:
תוכן התגובה:
* קוד אבטחה:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי האתר

תגובות / חוות דעת
אין תגובות לעמוד זה
ארצות אירופה
דנמרק
סקוטלנד
איסלנד
פינלנד
הונגריה
רומניה
איטליה
בולגריה
שבדיה
בלגיה
צרפת
שוויץ
יוון
פולין
ספרד
פורטוגל
אירלנד
קפריסין
ערי אירופה
ברלין
פריז
ברצלונה
שטוקהולם
צ'כיה
בריסל
מדריד
רומא
ונציה
בודפשט
פראג
ורשה
בוקרשט
ציריך
אתרים מומלצים
אנגליה
לונדון
הולנד
אמסטרדם
אוסטריה
וינה
הונגריה
בודפשט
מדורודם
מוזיאון אנה פרנק
מוזיאון ואן גוך
המוזיאון הלאומי
המוזיאון המוסיקלי
אירופה
אירופה
פורטל אירופה
רוצה לפרסם ?

שימושי : אירופה - איטליה - ריהוט גן - טיול מאורגן

אירופה כל הזכויות שמורות ל europa.co.il (C) 2005 בית חם לישראלים באירופה קידום אתרים קידום עסקים WiseGroup בניית אתרים