X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
הזמן מלון הזמן מלון הזמן רכב הזמן רכב הזמן טיסה הזמן טיסה הזמן שאטל הזמן שאטל סקי באירופה סקי באירופה ביטוח נסיעות ביטוח נסיעות
X סגירה
 

המרת מטבע - Money Exchange

החלפת שקל חדש במטבע חוץ (מט"ח)

רכישת מטבע חוץ (מט"ח) לפני נסיעה לחופשה באירופה היא אחת המשימות ברשימה הארוכה של ההכנות לפני הנסיעה. איזה מטבע צריך לרכוש ? חלק ממדינות אירופה משתמשות באירו (EUR), אבל ישנן עדין מדינות רבות להן מטבע ייחודי כמו הלירה סטרלינג הבריטית (GBP), כתר שוודי (SEK), זלוטי פולני (Polish Zloty), פורינט הונגרי (HUF), קורונה צ'כית (Czech koruna) ועוד.

במאמר המרת מטבע אספנו עבורכם את כל המידע על החלפת שקלים ישראלים במטבע חוץ, לרבות: המלצות וטיפים מתי לרכוש מטבע חוץ, איפה כדאי לקנות, האם מומלץ להשתמש בכרטיס אשראי ועוד.
 

הצטרפו עכשיו לידיעון פורטל אירופה ותיהנו ממגזין מקצועי הכולל מאמרים, טיפים והמלצות שיגיע ישירות לתיבת הדוא"ל שלכם >>

המרת שקלים חדשים למטבע חוץ

האם מומלץ לרכוש מטבע מקומי ?

אחת השאלות הפופולריות בקרב מטיילים שיוצאים לחופשה בחו"ל היא, איזה מטבע כדאי לרכוש. האם מומלץ לקנות דולרים אמריקאים, אירו, ליש"ט ולהמיר את הכסף במדינה אליה מגיעים או שעדיף לרכוש מראש מטבע מקומי?

המרת מטבעות היא עסקה פיננסית לכל דבר. ליד כל מטבע מצוין שער רכישה ושער קניה כשההבדלים בניהם יכולים להגיע עד לכדי 10%. כאשר אנו רוכשים מטבע חוץ בבנק, בסניף הדואר או בחנויות ההמרה אנו מושלמים לפי שער קניה (השער הגבוה) ואם נרצה למכור מטבע זר שברשותנו נאלץ לקבל עליו את השער הנמוך (שער מכירה). בנוסף, חשוב לוודא שהמקום בו בחרתם להמיר את הכסף אינו גובה עמלת המרה (עמלה שמשולמת בתוספת להפרשי השער).

לכן מומלץ לרכוש מטבע מקומי, לעשות המרה משקלים לכסף מקומי שמקובל במדינה אליה אתם נוסעים. כמו גם, להמיר את הכסף במקום שאינו גובה עמלת המרה. כך תוכלו לחסוך את הפרשי השער בין המטבעות ולהימנע מתשלומים מיותרים.

מה מומלץ לעשות אם לא ניתן להשיג מטבע מקומי ?

טסים לחופשה ולא מוצאים זלוטי פולני, כתר שוודי, פורינט הונגרי וכד', עומדות בפניכם מספר אפשרויות: כאשר העדיפה ביניהם היא להתקשר למספר בתי צ'יינג' (Change) באזור מגוריכם בישראל ובסבירות גבוהה מאוד באחד מהם תמצאו את המטבע המקומי הנדרש.

האפשרות הנוספת היא לרכוש מטבעות בינלאומיים כדוגמת: דולר אמריקאי, אירו או ליש"ט ובלית ברירה להמיר את הכסף בצ'יינג' מקומי. (ראו הערות בהמשך...)

אפשרות נוספת ופחות עדיפה היא שימוש בכרטיס אשראי. התשלום בכרטיס אשראי כפוף לעמלות ולהפרשי שער גבוהים ויש לוודא היטב מול חברת האשראי את כל העלויות הכרוכות בשימוש בכרטיס ביעד אליו אתם טסים.

איפה מומלץ לרכוש מטבע חוץ בישראל?

בישראל ניתן לרכוש מטבעות בבנקים, בסניפי הדואר, כמו גם, בבתי צ'יינג' מורשים. כאמור, החלפת מטבעות היא עסקה פיננסית והדרך הטובה ביותר לוודא את כדאיות ההמרה היא לעשות סקר שוק ולא להתעצל.

איפה מומלץ לרכוש מטבע מקומי בחו"ל ?

כמו בישראל, כך גם בחו"ל - המרת מטבעות היא עסקה פיננסית שיכולה להיעשות בבנק, באחד מבתי הצ'יינג' וכן בשדה התעופה המקומי. גם כאן חשוב לעשות סקר שוק ולבדוק מספר בתי צ'יינג' , לבקש המלצה מפקיד הקבלה בבית המלון בו אתם מתאכסנים וכד'.

יחד עם זאת ההמרה של מטבעות בחו"ל יכולה להיות "מלכודת תיירים" ולכן מומלץ לוודא מראש את שער ההמרה, עמלת המרה (אם קיימת) וכן כמה כסף מקומי תקבלו בהחלפת דולר, אירו, ליש"ט לפני שאתם מוסרים את השטרות שלכם לפקיד !

מה לגבי כרטיסי אשראי ?

רכישה עם כרטיס אשראי נחשבת לבטוחה ביותר, אך גם ליקרה ביותר. חברת האשראי מבצעת המרות על פי שער גבוה, כמו גם, גובה עמלת המרה. לכן במידה והחלטתם להשתמש בכרטיס אשראי - מומלץ לוודא מול חברת האשראי את כל העלויות הכרוכות.

לסיכום...

השתדלו לשלם בחו"ל רק עם כסף מזומן מקומי, כרטיס אשראי תמיד צריך שיהיה עליכם, אבל רק לצורך מקרה חירום בלבד, השימוש במזומן תוך הקפדה על מספר כללים, יכול לחסוך לכם כסף רב, לכן :

א. חלקו את הכסף ביניכם.

ב. את רוב הכסף שימרו מתחת לבגדים , ניתן לרכוש ארנקים שלובשים מתחת לבגדים ושם לאחסן את רוב הכסף.

ג. דאגו שעליכם יהיה רק הכסף לו אתם זקוקים באותו היום בתוספת 50 יורו / ליש"ט או כל מטבע מקומי אחר (לאדם), + שטר נוסף למקרה של חריגה בתקציב.

ד. במידה ונקלעתם למצב בו עליכם להוציא כסף מתחת לבגדים עשו זאת בתוך תא החלפת בגדים בחנות, או במקומות אחרים בהם לא ניתן לראות אתכם.

ה. במידה ואתם ישנים בבית מלון - השתמשו בשירותי הכספות ואחסנו כסף, מסמכים וכד'.

נסיעה בטוחה ומוצלחת

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר מאתיים חמישים ושתיים:
יהודה עפרי
תאריך: 11/06/2018
כותרת: לידיעת הגולשים

תוכן: כרטיס אשראי - תלוי בעמלה - ישראכרד גובה 2.3% בכל המטבעות.
אם המטבע אינו דולר או יורו, עדיף להשתמש בכרטיס האשראי. המרה לדולר או יורו ואח"כ המרה למטבע מקומי יותר יקרה מ 2.3% ולפעמים ההפרשים גדולים מאד.
כמו כן מי שיש לו הנחות על עמלות בכרטיס אשראי עדיף לו להשתמש בכרטיס אשראי גם ליורו ודולר. נוסף על הביטחון שלא צריך להסחב עם כספים רבים בכיס