גולאש (Goulash) תבשיל קדרה שמגיע מהמטבח ההונגרי. תבשיל שמבוסס על נתחי בשר טרי (מומלץ צלעות / צוואר) מתובל בפפריקה הונגרית איכותית, ירקות שורש ויין אדום.
שהסיר היה מונח על הפתיליה של סבתא - היא נהגה לומר לי כל פעם מחדש "הסוד בהכנת מנת גולש טעימה הוא הסבלנות והמצרכים הטריים". ברגע שהכנסנו את כל המצרכים לסיר הקדרה והדלקנו את הכירים על אש נמוכה – כל שנותר לעשות הוא להמתין 4-6 שעות וליהנות מהתבשיל המדהים הזה.
1 קג' בשר בקר חתוך לקוביות (רצוי צוואר/צלעות/פילה)
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום כתוש
2 קופסאות רסק עגבניות קטן
1 כוס מים רותחים
1 כוס יין אדום יבש / חצי יבש איכותי
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפות פפריקה מתוקה הונגרית איכותית
קמצוץ קימל
200 גרם חזה אווז חתוך לרצועות דקות.
6 גזרים מקולפים חתוכים לקוביות גדולות
1 שורש פטרוזיליה
1 ראש סלרי
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים
אופן ההכנה :שלב א : מטגנים את הבצל בשמן זית ומוסיפים את האווז והשום.
שלב ב : שהבצל זהוב מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו על אש גבוהה.
שלב ג : מערבבים את רסק העגבניות עם המים, היין, הפפריקה, המלח, הפלפל שחור והקמצוץ קימל.
שלב ד : שופכים את הנוזלים והתבלינים על הבשר.
שלב ה : מוסיפים את ירקות השורש החתוכים
שלב ו : מבשלים על אש נמוכה.4-6 שעות עד לקבל תבשר רך ונימוח.
בתאבון