היבשת האירופית מציעה את כל מה שצריך מטייל: נופים מרהיבים, חיי לילה שוקקים, תרבות עשירה והיסטוריה מרתקת. אבל טיול, לא יהיה מושלם ללא חוויות קולינריות מקומיות ואותנטיות שיתנו לנו את הטעם האמיתי של המקום, וגם כאן תוכלו למצוא מסעדות באירופה מכל הסוגים והמינים, מגוון ריחות וטעמים, דוכני מזון צבעוניים ומאכלים האופייניים לכל מדינה ומדינה. לשומרי הכשרות מבינינו, גם אתם תוכלו למצוא לא מעט מסעדות כשרות באירופה, בעיקר בערים בהן יש קהילות יהודיות.
לאוכל בכל מדינה בעולם יש משמעות תרבותית והיסטורית ובהרבה מן המקרים הוא מעיד על מסורת רבת שנים ולכן כדי לחוות מקום עד תום יש לטעום מהמאכלים המסורתיים שלו. בואו נצא למסע קולינרי ביבשת אירופה ונראה מה יש לכל מדינה להציע לנו.
נתחיל במסע מסעדות באירופה כשהתחנה הראשונה שלנו היא הונגריה. שיטוט ברחובות הבירה בודפשט יחשוף בפניכם רפרטואר רחב של מסעדות שלא היו מביישות אף בירה אירופית אחרת. לצד המסעדות המסורתיות המגישות אוכל הונגרי אמיתי כמו גולאש, פלפלי פפריקה או מרק שעועית, תוכלו למצוא מסעדות ממיטב המטבחים האירופיים. זוהי מגמה שהתפתחה בהונגריה בשנים האחרונות ומגמה זו מספקת למטייל אופציה למסעדות יוקרה לצד מסעדות עממיות. ההונגרים ידועים גם במתוקים הנפלאים שלהם ומבחר הקונדיטוריות בעיר הוא עצום.
נמשיך במסע מסעדות באירופה ונעצור לרגע באיטליה. איטליה ידועה כמדינת הפיצה והפסטה ובצדק. בערי איטליה תוכלו למצוא פיצות איטלקיות אמיתיות, דקות ועשירות ברוטב ובגבינה. בנוסף תוכלו למצוא בה מגוון מסעדות יוקרה שיציעו לכם מנות גורמה מהמטבח האיטלקי העשיר. גם הקפה באיטליה נחשב לקפה משובח וכדאי לעצור באחד מבתי הקפה של רומא כדי לבדוק את זה.
בלוטות הטעם שלכם בוודאי החלו לפעול, החזיקו חזק כי יש לנו עוד כמה תחנות במסעינו הקסום אל מסעדות באירופה. מאיטליה נעבור לאוסטריה. מסעדות באוסטריה יציעו לכם בראש ובראשונה את השניצל הווינאי המפורסם שאותו חובה לבדוק כדי להבין איך מרגיש שניצל אמיתי. המטבח האוסטרי מציע בעיקר מאכלים מבשר עגל החביב על האוסטרים במיוחד. לשומרי הכשרות, תוכלו למצוא לא מעט מסעדות כשרות באוסטריה, בעיקר בוינה בה יש קהילה יהודית ענפה. זהו גם כלל לחיים – היכן שיש קהילה יהודית – תמצאו מסעדות כשרות !
ואי אפשר לעזוב את אוסטריה בלי איזה קינוח שכן האוסטרים ידועים בשוקולדים המשובחים שלהם, בעוגות ובמאפים שונים. פשוט ללקק את האצבעות...
מסעדות באירופה הן באמת חוויה אחרת, לא רק בזכות המאכלים השונים שאנו זוכים לטעום בהן אלא גם בזכות הגישה השונה בכל הקשור לשירות הלקוח ולדרך הגשת האוכל.
אבל אם לא מתחשק לכם להוציא כסף על מסעדה, או שסתם בא לכם לטעום משהו על הדרך אזיי זו חוויה בפני עצמה. באנגליה או בהולנד למשל תוכלו למצוא את דוכני הפיש אנד צ'יפס המפורסמים, שיוגשו לכם עטופים בנייר בתוספת קטשופ או מיונז לבקשתכם. בגרמניה תוכלו למצוא דוכנים המציעים את נקניקיית הפרנקפוטר הידועה בתוספת כרוב. בטורקיה פזורים להם לא מעט דוכני שווארמה טורקית הידועה בטעמה הנפלא ובתוספת היוגורט המשבח אותו עוד יותר – וזה רק על קצה המזלג.