בין אם נסעתם לשליחות מטעם העבודה, או שהחלטתם באופן עצמאי לעשות רילוקיישן מאתגר, אחרי כל ההכנות לקראת המעבר נותר לכם לפתוח חשבון בנק במדינה אליה עברתם. תהליך פתיחת חשבון בנק נחשב פשוט יחסית, אך הדרישות עשויות להשתנות מבנק לבנק.
בבריטניה למשל, הבנקים נוטים להתייחס בזהירות יתרה כלפי לקוחות בעלי דרכון זר המבקשים לפתוח חשבון בנק מקומי. לכן, מומלץ להתחיל לעשות את כל הבירורים ולהשיג את המסמכים הנדרשים עבור פתיחת חשבון בנק בעודכם בארץ.
בכל מדינה אליה תגיעו, זכרו כי על מנת שהבקשה לפתיחת חשבון בנק תאושר, יש לבצע את ההליך בצורה נכונה ומסודרת, כמו גם לדאוג ולדווח בארץ על פי החוק
כל מי שמתכוון לגור באירופה כמהגר, בין אם לתקופה קצרה או ארוכה, יזדקק לשירותי בנקאות שוטפים דוגמת חשבון עו"ש, כרטיס אשראי, ביצוע תשלומים (לדוגמא תשלום שכר דירה), העברות בנקאיות, חסכונות וכן הלאה.
יש לקחת בחשבון כי בשבוע-שבועיים הראשונים לאחר הנחיתה כנראה תיאלצו להסתדר עם המזומנים שהבאתם מארץ, או שתוכלו למשוך כסף מזומן מהכספומטים בעזרת כרטיס האשראי שהונפק בישראל.
זכרו כי שערי מט"ח ועמלות יקרים לפעמים ולכן שווה להשקיע במחקר היכן ניתן להמיר מט"ח בצורה זולה ובטוחה עוד בארץ.
זכרו שיש צורך בסיסי בחשבון בנק מקומי לכל מי שעובר להתגורר בחו"ל כבר מהחודש הראשון למעבר. חיפוש בנק את חיפוש הבנק מומלץ להתחיל עוד בארץ, בעת בדיקת הבנקים השונים יש להיכנס לאתרי אינטרנט של בנקים במדינה אליה אתם מתכננים לעבור.
אם אינכם שולטים בשפה עדיין, וודאו כי לאתר הבנק יש ממשק באנגלית אשר יקל עליכם את התהליך.
זכרו שניתן לבצע פעולות רבות דרך האינטרנט בדרך מהירה וזולה יחסית. בנוסף, השוו בין התנאים של הבנקים, העמלות וההטבות שהם מציעים ללקוחות חדשים והתאימו אותם לצרכים הפיננסיים שלכם.
כמו כן בדקו היכן נמצאים הסניפים הקרובים למקום מגוריכם. הגעה לבנק בהגיעכם לבנק זכרו כי אין שני לרושם ראשוני.
הקפידו להגיע מסודרים ורעננים, במראה אלגנטי המשדר נינוחות. הבנקאי יבקש מכם מידע אודות הצרכים והפעילויות הפיננסיות שלכם על מנת להבין איזה טיפוס אתם והאם קיים סיכון במתן שירותי בנקאות עבורכם.
סביר להניח כי ישאל אודות ההשכלה והמקצוע שלכם, כמה אתם מרוויחים או צפויים להרוויח, המטרה לשמה אתם רוצים לפתוח חשבון וכדומה. בנוסף, הבנקאי עשוי להתעניין בהכנסות וההוצאות האישיות שלכם, אם יש נכסים הרשומים על שמכם והתחייבות קיימות שיש לכם. שתפו איתו פעולה וספרו לו את מה שהוא מבקש באופן מתומצת, ידידותי ובגילוי לב.
מסמכים יש לברר מראש מהם המסמכים אותם דורש הבנק ולהגיע אליו עם כל המסמכים הנדרשים כדי לחסוך זמן וטרטור מיותרים.
לכל בנק דרישות מעט אחרות, אולם דרכון, מסמך אישור תושבות מהעירייה בו מופיעה כתובת מגוריכם, חוזה העסקה ו/או אישור לימודים במידה ויש לכם, הוא חובה בכל בנק.
כדאי לברר מבעוד מועד מה הן הדרישות הספציפיות של כל בנק העלולות לכלול המלצות, אישורים ובטחונות למיניהם.
כמו כן, מומלץ להביא סכום ראשוני להפקדה של כ-1,000 אירו לפחות. לסיכום, במידה ועברתם למדינה אירופאית מפותחת בעלת מערכת בנקאית יציבה ובטוחה, הבנקים המקומיים יכולים לספק לכם את המענה הנדרש.
אולם בכל זאת מומלץ לבדוק מספר פרטים חשובים לפני שמחליטים לפתוח חשבון בנק במדינה זרה:
התנאים והעמלות אותם מציע הבנק, המוניטין שלו, בידקו האם מדובר בבנק מוביל ומה הוותק שלו, בידקו מהו דירוג אשראי של הבנק, וכמו כן בידקו את מדינת המקור של הבנק ואת יציבותה הכלכלית של אותה המדינה.
כל אלה יסייעו לכם בפתיחת חשבון הבנק בצורה המיטבית ויקלו על כל הבירוקרטיה שממילא מעבר למדינה אחרת מחייב. וכמובן, שיהיה בהצלחה.